Geleli Kebabı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

🐑🍆Geleli kebabı 🤎 Malatya mutfağının son zamanlarda daha çok dikkati çeken, lezzetiyle iştah kabartan yemeği olan Geleli Kebabı Osmanlı'dan günümüze gelen lezzetlerden. Közlenmiş patlıcan, bonfile yada kuzu etiyle beraber domates ve yeşil biber kullanılarak yapılan bu kebabın tadına hayran kalıp tekrar yapmak isteyeceksiniz.

Geleli Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Geleli Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Etler sıcak tencerede mühürlenir. Hafif su ve sıvıyağ eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Sıvıyağ, küp doğranmış sebzeler, domates, soğan ve sarımsak eklenir.  Salça su ile karıştırılır ve baharatlar eklenir.
  3. Baharat eklenmiş salçalı su yemeğe aktarılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Közlenmiş patlıcanlar tuz ilave edilerek hafif iri doğranır ve tepsiye alınır.
  4. Pişen etli harç patlıcanların üzerine yayılır. 180 derece fırında 15-20 dk pişirilir. Eritilmiş tereyağı ve kuru kekik serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  5. 🧐 Aslına uygun pişirme önerisi; Biberleri tereyağında kavurup, etleri mangalda yaparsanız elbette çok ama çok daha lezzetli olur.
  6. Bu şekilde yaparken; kavrulan biberlere, etler ve domates eklenerek kısa süre kısık ateşte pişirilir.
  7. Ardından közlenmiş patlıcanların üzerine yayılır ve fırına verilir.
  8. 🧐Tarifin aslında kapta biber kullanılmamaktadır. Ben bu sefer kullanmayı tercih ettim.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik