Fıstıklı Kebap
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antep yemekleri yapan bir restoran da yediğimizde çok beğenmiştik fıstıklı kebabı. Tarif arayıp araştırdığımda o zamanlar @lezzet_dergisi tariflerinde bulmuştum tarifini, baktım hala daha da varmış içeriğinde. O günden beri yaklaşık sekiz yıldır yaparım ve her kime yaptıysam çok da beğenilmiştir bu tarif ve kebap. Hem pratik hem kolay hem de oldukça lezzetli.. Lavaş hazır da alınabilir elbette, benim evde vaktim ve imkanım olduğu için kendim yapıverdim. Nasıl yapacağız diyenler için de lavaş tarifini daha önce ekleyeceğim❤️

Sitemizde bulunan fıstıklı kebap tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Fıstıklı Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstıklı Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan rendelenir ve suyu sıkılır. Kıymalara soğan, rendelenmiş sarımsak, Antep fıstığı, tuz, pul biber ve karabiber eklenir. Köfte hamuru yoğurulur.
  2. Hazırlanan köfte hamuru yassı şişlere döşenir. Fırın ızgarasına alınır ve ızgara modunda önlü arkalı kızartılır.
  3. Piyazlık doğranan kırmızı soğan, nar ekşisi ve sumak karıştırılır.
  4. Fırından çıkarılan şişler lavaş üstüne alınır. Üzerine iri çekilmiş Antep fıstığı serpilir ve sumak ve ekşili kırmızı soğan ile servis edilir.
  5. 📢 Biz dört kişi bu miktarda hazırlanan 10 şiş kebabı bitirdik.
  6. 📢 Kapari ve biber turşusu yanına yakışıyor.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik