Fırında İzmir Köfte
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kızartmadan, sadece fırında suyuyla pişirerek daha hafif ve sağlıklı aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif.


Fırında İzmir Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte malzemeleri:

Sos malzemeleri:

Tepsi üstüne:

Fırında İzmir Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsak, soğan ve maydanozu rondodan geçirip kaseye ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Köfteleri çok kalın olmayacak şekilde şekillendirip, bir kap içinde ağzını kapatarak buzdolabında 3-5 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
  3. Patatesleri elma dilim şeklinde kesiyoruz. Zeytinyağı ve biraz kekik ile harmanlıyoruz.
  4. Hazırlanan patatesleri tepsiye yerleştirip 180 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  5. Su, ve salçaları karıştırıp sosu hazırlıyoruz. Fırındaki tepsiye, köfteleri ve sosu ekliyoruz. 200 derecedeki fırında 1 saat – 1 saat 15 dakika pişiriyoruz.
  6. Yemeği fırından çıkartmadan 15 dakika önce domates ve biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  7. Sosun köftelerin üstüne yakın olmasına dikkat edin, sos miktarı az kalırsa ara ara ekleme yapmanız gerekir.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri Yöresel Tarifler Köfte Tarifleri Et Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik