Sarımsak, soğan ve maydanozu rondodan geçirip kaseye ekliyoruz. Galeta unu, baharatlar ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz.
Köfteleri çok kalın olmayacak şekilde şekillendirip, bir kap içinde ağzını kapatarak buzdolabında 3-5 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
Patatesleri elma dilim şeklinde kesiyoruz. Zeytinyağı ve biraz kekik ile harmanlıyoruz.
Hazırlanan patatesleri tepsiye yerleştirip 180 derece ısıdaki fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Su, ve salçaları karıştırıp sosu hazırlıyoruz. Fırındaki tepsiye, köfteleri ve sosu ekliyoruz. 200 derecedeki fırında 1 saat – 1 saat 15 dakika pişiriyoruz.
Yemeği fırından çıkartmadan 15 dakika önce domates ve biberleri de ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
Sosun köftelerin üstüne yakın olmasına dikkat edin, sos miktarı az kalırsa ara ara ekleme yapmanız gerekir.