SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Fırında Çıtır Tavuk
Fırında Çıtır Tavuk
Ela Harbelioğlu
❤️
17
Tarif
7
Takipçi
Güncelleme tarihi:
23 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hem çok lezzetli, hem de aşırı sağlıklı bir tarif, bayılacağınıza ve sık sık yapacağınıza eminim!
Fırında Çıtır Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg tavuk
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, toz biber, köri baharatı
3 yemek kaşığı yağ (tavuk yağsızsa)
Galeta unu
Fırında Çıtır Tavuk
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Sarımsakları rendeleyin ve galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın, üzerini kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Galeta ununu yağsız tavada hafif renk değiştirene kadar kavurun.
Tavukları galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.
Tarif Kategorileri
Fırın Yemekleri
Sizden Lezzetler
Tavuk Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Et Tarifleri
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik