Fırında Bütün Tavuk
Ali Can Kahyaoğlu
18 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırından çıkan yemeğin kokusu öyle bir sarar ki etrafı aç değilseniz bile o vakit iştahınız açılmaya başlar. Sofra kurulur, yanına mis gibi tereyağlı bir pilav yapılır. Müzik çalar, sohbet başlar. Bu bir aile geleneği haline gelir zamanla. O gün yapılan tavuğun da lezzeti bir başka olur. 

Bütün tavuk nasıl parçalanır yazımıza göz atmayı unutmayın.

Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuğun Marinesi:

Fırında Bütün Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Aldığınız bütün tavuğu bir gün önceden marine edip buzdolabında bekletin.
  2. Patates ve havuçları büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya üçe doğru kesin.
  3. Fırın kabınıza marine ettiğiniz tavuğu alın. Marineden kalan sosu üzerine gezdirip patates, havuç, çubuk tarçın, tuz ilavesini yaparak tüm malzemelere sosu güzelce yedirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tavuğu ilk 40-45 dakikasını üzeri kapalı bir şekilde pişirdikten sonra, üzerine örtüğünüz folyoyu alarak geri kalan zamanda üzeri açık bir biçimde pişirerek üzeri kabuk bağlamış çıtır, içi sulu güzel bir tavuk elde etmiş olacaksınız.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Tavuk Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik