Elbasan Tava
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzu eti ve yoğurtlu sosu ile nefis bir lezzet, üstelik çok da pratik. Herkesin kolaylıkla yapabileceği Elbasan tava beğeni ve yorumlarınızı bekliyor🤗 (Tarifteki miktarlar ile üç porsiyon hazırladım. Siz kişi sayısına göre miktarı arttırabilirsiniz.)

Elbasan Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurt sosu için:

Üzeri için:

Elbasan Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur. Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır.
  2. Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır. Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır.
  3. Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür. Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  4. Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir. Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Et Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik