SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Döküm Tavada Kızarmış Tavuk
Döküm Tavada Kızarmış Tavuk
Tuğçe Evrim YILMAZ
Aşçı
75
Tarif
11
Takipçi
Güncelleme tarihi:
27 Temmuz 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
3 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Nefis, bol soslu kızarmış tavuk 👌
Döküm Tavada Kızarmış Tavuk Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg tavuk pirzola
Sos İçin:
Kajun Baharatı
Pul Biber
Tavuk Baharatı
3 Diş Sarımsak
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Salça
Sıvı Yağ
Tuz
Döküm Tavada Kızarmış Tavuk
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kuru soğan ve sarımsak rendelenir.
Bir kaba tavuk pirzola ve tüm malzemeler koyulur. (Baharatları damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.)
Tüm malzemeler karıştırılır, üzeri streç film ya da kapakla kapatılır,3-4 saat dolapta dinlendirilir.
Döküm tavaya sıvıyağ koyulur.
Sıvıyağ kızınca tavuklar koyulur ve arkalı önlü pişirilir.
Servis tabağına alınır. Ilık servis edilir.
Tarif Kategorileri
Tavuk Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik