İrlanda mutfağında Cottage pie denilen, bizim mutfakta adı çoban böreği olan bu güzel yemeği mutlaka denemelisiniz. Pratik lezzetli tarifler içinde yerini almalı.
Havuç, yeşil ve kapya biber küçük küçük doğranır. Bezelyeler yumuşayana kadar haşlanır.
Havuç ve soğan tencereye alınır ve sotelenir. Kıyma, sarımsak eklenir ve tencerede kavrulur.
Mısır, bezelye, yeşil ve kapya biberler eklenir. Salça, tuz ve baharatlar ilave edilir. Sulu olmayacak şekilde pişmesini sağlayacak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Patatesler iyice haşlanır. Püre haline getirilen patateslere kaşar peyniri, süt, tuz ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Blenderdan geçirilerek pürüzsüz olması sağlanır.
Pişirme kabına kıymalı karışım yayılır. Patates püresi karışımın üstünü kaplayacak şekilde yayılır. 200 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
Kıymalı karışım sulu olmamalıdır hatta mümkünse su koyulmamalıdır.
Patates püresinde kaşar peyniri az olmamalıdır. Afiyetle ❤️