Çiftlik Kebabı
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
29 Tarif       24 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kebap tarifi.. Çiftlik kebabı, dana etiyle hazırlansa da, ben tavuk kullanmayı tercih ettim. Özellikle kalabalık sofralara çok yakışıyor, benden söylemesi.

Alternatatif olarak Arap kebabı, buğu kebabı ve sultan kebabını deneyebilirsiniz.

Çiftlik Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Çiftlik Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak düdüklü tencerenin içine zeytinyağı ve dana etlerini alın ve 2 dakika kavurun.
  2. Et suyunu salmaya başladığında ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  3. Üstüne su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  5. Bu şekilde 15 dakika daha pişirin.
  6. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  7. Patlıcanı alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın.
  8. Biberleri de ince ince doğradıktan sonra, sebzeleri bol yağda kızartın ve kenara alın.
  9. Üzerine bezelyeleri ekleyerek karıştırın.
  10. Isıya dayanıklı fırın tepsisine ilk olarak sebzeleri, ardından pişirdiğiniz etleri suyuyla birlikte ekleyin.
  11. Karabiber ve tuzu ekledikten sonra, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Çiftlik Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dana eti yerine kuzu veya tavuk eti de kullanabilirsiniz.
  2. Haşlanmış bezelye yerine, konservelik hazır bezelye kullanabilirsiniz.
  3. Sebzeleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekletmeyi unutmayın.
  4. Düdüklü tencere yerine normal tencere kullanacaksanız, pişme süresi uzayacaktır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik