Biberli Et Sote
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lokum kıvamında bir et sote. Güzelce marine edilmiş, lezzetli bir yemek.


Biberli Et Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Marine ve hazırlama malzemeleri:

Pişirme malzemeleri:

Biberli Et Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 400 gram jülyen doğranmış etimizi yıkayıp duruluyoruz.
  2. 2 diş sarımsak, 1 bardak süt ve sıvı yağı çırpıyoruz.
  3. Etleri, marine etmek için çırptığımız süt ile karıştırıyoruz. Geceden veya minimum 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Biberler ile soğanı sotelemek için hazırlıyoruz.
  5. Marinesinden süzerek aldığımız etler ile iki defne yaprağını (elimizle parçalayarak) tavaya ekliyoruz.
  6. Et suyunu çekene kadar, kapağı kapalı (ara ara karıştırarak ) ilk 5 dakika yüksek daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  7. Suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı yağ ile (etten yağ çıkmazsa) tuz ve baharatlar atılarak 4-6 dakika kavuruyoruz.
  8. Et piştikten sonra kapağı kapalı olarak beklemeye alıyoruz. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hazırlamış olduğumuz biber ve soğanları soteliyoruz.
  9. Biberler kendini salıp istediğiniz pişme kıvamına geldikten sonra et ile karıştırılır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Davet Yemekleri Sizden Lezzetler Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik