Lezzetiyle, görünümü ile ve elbette pratikliği ile kaydetmelik bir tarif. Bir adet yufka, 350 gr hindi yada tavuk ve sebzeler ile nefis bir yemek çıkacak karşınıza. Tarifi kaydedin deneyin. ❤️ Tabi ki beğeni ve yorumlarınız da çok kıymetli 😊
1 adet kapya biber, 2 adet yeşil biber, 1 adet havuç ve yarım çay bardağı bezelye başlamaya koyulur. Haşlanıp suyu süzülür. (Suyunu ziyan etmeyin, pilava kullanabilirsiniz)
Hindi yada tavuk etleri bütün ise rondodan geçirilir ve koyma haline getirilir. Köfte malzemeleri harmanlanır ve yoğurulur.
Un tereyağ ile kavrulur, süt ile açılarak beşamel hazırlanır.
Yufka tezgaha serilir ve yarısına beşamel sürülür. Yufka ikiye katlanır ve tekrar beşamel sos sürülür.
Köfte harcı uzunlamasına yufkaya koyulur ve sıkıca rulo sarılır. Rulolar tepsi ebadında kesilir, tepsiye alınır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan rulonun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına koyulur. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.