Beşamel Soslu Yufkada Sebzeli Hindi/Tavuk Rulo
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetiyle, görünümü ile ve elbette pratikliği ile kaydetmelik bir tarif. Bir adet yufka, 350 gr hindi yada tavuk ve sebzeler ile nefis bir yemek çıkacak karşınıza. Tarifi kaydedin deneyin. ❤️ Tabi ki beğeni ve yorumlarınız da çok kıymetli 😊

Beşamel Soslu Yufkada Sebzeli Hindi/Tavuk Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel Soslu Yufkada Sebzeli Hindi/Tavuk Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 adet kapya biber, 2 adet yeşil biber, 1 adet havuç ve yarım çay bardağı bezelye başlamaya koyulur. Haşlanıp suyu süzülür. (Suyunu ziyan etmeyin, pilava kullanabilirsiniz)
  2. Hindi yada tavuk etleri bütün ise rondodan geçirilir ve koyma haline getirilir. Köfte malzemeleri harmanlanır ve yoğurulur.
  3. Un tereyağ ile kavrulur, süt ile açılarak beşamel hazırlanır.
  4. Yufka tezgaha serilir ve yarısına beşamel sürülür. Yufka ikiye katlanır ve tekrar beşamel sos sürülür. 
  5. Köfte harcı uzunlamasına yufkaya koyulur ve sıkıca rulo sarılır. Rulolar tepsi ebadında kesilir, tepsiye alınır.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  7. Fırından alınan rulonun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına koyulur. Kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.
  8. 🍽️ Dilimlenerek servis edilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Et Yemekleri Hindi Yemekleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik