Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk etini çok seven bir eş ve sadece tavuk göğsü yiyebilen ben. Bugün yemeğimiz tavuklu krep sarma.

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Krep (akıtma) hamuru için;

Beşamel sos için;

Üzeri için;

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  3. Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
  4. Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
  5. Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
  6. En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
  7. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Et Yemekleri Sizden Lezzetler Tavuk Yemekleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik