Ülkemizde damak tadına hitap etmiş yemekler arasında olan, Gaziantep mutfak kültürünün yaygınlaştırdığı Alinazik yemeğinin kıyma ile yapılan versiyonudur.
Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçak veya çatal yardımıyla delinerek közlenir.
Közlenen patlıcanlar terlemeleri ve rahat soyulabilmeleri için bir kaba alınır ve üzeri streç film ile kaplanır.
Sarımsaklar iyice ezilerek süzme yoğurt ile karıştırılır.
Soyulan patlıcanlar ikiye bölünür ve çekirdekleri varsa alınır. Sonrasında kesme tahtası üzerinde bardak altıyla ezilir. Bu yöntem patlıcanların daha temiz, beyaz kalmasını sağlayacaktır.
Ezilen patlıcanlar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır, tuzu ayarlanır.
Bir tavada tereyağı eritilip orta ateşte kıyma kavrulur. Yaklaşık 6-7 dakika sonrasında salçalar eklenir, kokusu çıktığında ateş kısığa alınır ve ince şekilde doğranan biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tuzu ve baharatları ilave edilip, ateşten alınıp karıştırılır.
Patlıcanlı yoğurt üzerine yerleştirilir. Servis edilmeden önce maydanozlar ince kıyılıp üzerine serpilir.