Ali Nazik
Numan Demirkale
3 Tarif       8 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde damak tadına hitap etmiş yemekler arasında olan, Gaziantep mutfak kültürünün yaygınlaştırdığı Alinazik yemeğinin kıyma ile yapılan versiyonudur.

Ali Nazik Tarifi İçin

Malzemeler

Ali Nazik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar bir kaç yerinden bıçak veya çatal yardımıyla delinerek közlenir.
  2. Közlenen patlıcanlar terlemeleri ve rahat soyulabilmeleri için bir kaba alınır ve üzeri streç film ile kaplanır.
  3. Sarımsaklar iyice ezilerek süzme yoğurt ile karıştırılır.
  4. Soyulan patlıcanlar ikiye bölünür ve çekirdekleri varsa alınır. Sonrasında kesme tahtası üzerinde bardak altıyla ezilir. Bu yöntem patlıcanların daha temiz, beyaz kalmasını sağlayacaktır.
  5. Ezilen patlıcanlar sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır, tuzu ayarlanır.
  6. Bir tavada tereyağı eritilip orta ateşte kıyma kavrulur. Yaklaşık 6-7 dakika sonrasında salçalar eklenir, kokusu çıktığında ateş kısığa alınır ve ince şekilde doğranan biberler ilave edilip kavurmaya devam edilir.
  7. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra tuzu ve baharatları ilave edilip, ateşten alınıp karıştırılır.
  8. Patlıcanlı yoğurt üzerine yerleştirilir. Servis edilmeden önce maydanozlar ince kıyılıp üzerine serpilir.
  9. Afiyetler.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Sizden Lezzetler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Sizden Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik