Ali Nazik
Mahmut Cayli
26 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Osmanlı döneminde seferden dönen Yavuz Sultan Selim geçerken güzargahı üzerinde bulunan Gaziantep'in bugünkü adıyla Yavuzeli ilçesinde konaklar. Yavuz Sultan Selim'in geleceği haberini alan Yavuzeli sakinleri, padişahı iyi ağırlamak için türlü türlü yemekler hazırlarlar.
Ali Nazik Tarifi İçin

Malzemeler

Ali Nazik

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanı közleyelim ve kabuklarını soyup küçük parçalara ayıralım.
  2. Sarımsakları doğrayalım ve üzerine ilave edelim.
  3. Yoğurt ve soğuyan patlıcana sarımsak ve tuz ekleyelim. Bir kabın içerisine alıp iyice karıştıralım. (İsteğe göre biraz limon suyu ve tahin ekleyebilirsiniz.)
  4. Hazırladığımız alt karışımını kenara alalım.
  5. Etleri tencereye alıp iyice pişirelim. Suyu bitene kadar pişirmeye devam edelim.
  6. Etiniz sert ise iyice su ekleyerek yumuşayana kadar devam edelim işleme.
  7. Domateslerimizi ve biberlerimizi közleyerek kenara alalım.
  8. Hazırladığımız patlıcan sosunu tabağa yayalım. Ortasına etlerimizi güzel bir şekilde ekleyelim.
  9. Közlediğimiz biber ve domatesleri kenara koyalım. Servise hazır, afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sizden Lezzetler Kebap Tarifleri Sizden Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik