SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Ahtapot
Ahtapot
Mahmut Cayli
26
Tarif
9
Takipçi
Güncelleme tarihi:
12 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
2 dakika
Kaç Kişilik:
1 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Denizden babam çıksa yerim diyenler, mutlaka bunu da denemeli 👨🏻🍳
Ahtapot Tarifi İçin
Malzemeler
2-3 kg boyutunda 1 tam ahtapot
Kırmızı şarap
Defne yaprağı
Limon
Sirke
Havuç
Kereviz sapı
Soğan
Dolmalık biber
Zeytinyağı
Kekik
Ahtapot
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya bütün malzemeleri azar azar atalım.
Yaklaşık 2 saat sonra ahtapotları kontrol edelim. Eğer yumuşadıysa hemen buzlu suya alalım.
Soğuyan ahtapotların bacak kısımlarını kullanacağımız için, kafaya kadar olan kısmını makas yardımıyla kesip alalım.
Dilerseniz, kafasından ahtapot dolması yapabilirsiniz.
Izgara yardımıyla bacaklarını zeytinyağında pişirelim. Izgarada piştiği sürece, sürekli zeytinyağı ile yağlayalım.
Servis tabağına alıp salata ile birlikte servis edelim. Üzerine kekik ve zeytinyağı dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Balık Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Sizden Lezzetler
Benzer Tarifler
Rezeneli etli portakallı pirinç salatası
Köfteli Güveç
Malatya kebap
İslim Kebabı
Kajun Baharatlı Tavuk
İncik