Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup boyuna dörde kesin. Bolca tuzlayın ve buzdolabında bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın.
  2. Patlıcanları zeytinyağında kızartın. Domatesi iri doğrayın. Soğanı halka, havuçları jülyen kesin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
  3. Soğanı ekleyip kavurun. Diğer sebzeleri ve nohudu ekleyin. Patlıcanların üzerini tamamen kapatacak şekilde sebzelerin üzerine dizin.
  4. Ters çevirdiğiniz bir tabağı patlıcanların üzerine yerleştirin. Patlıcanların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması