SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Susuz Kabak
Zeytinyağlı Susuz Kabak
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Susuz Kabak Tarifi İçin
Malzemeler
2 büyük boy soğan
1 kg kabak
1 havuç
1 tatlı kaşığı tuz
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
4-5 dal kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Susuz Kabak
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Havucu da dilimleyin. Soğanları soyup aynı şekilde küp şeklinde doğrayın.
Soğanları tuzla iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları, havucu ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın.
Diş diş sarımsakları serpin, zeytinyağını dökün. Karıştırıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotunu da üzerine serpin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
İçinizi ısıtacak
kabak çorbası tarifi
ne de göz atın.
Tarif Kategorileri
Diyet Yemekleri
Vejetaryen Yemekleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Sebze Tarifleri
Vegan Yemek Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması