Zeytinyağlı Kış Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Kış Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Kış Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasa ve havuçları temizleyip 4 cm uzunluğunda kesin. Su dolu bir tencereye alıp diri kıvamda olacak şekilde haşlayın.
  2. Pirinci yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinç, fıstık ve kuşüzümünü kavurun. 1 bardak su, tuz ve baharatları ekleyip pişirin.
  3. Pırasa ve havuçların içini oyup iç malzeme ile doldurun. Dolmaları tencereye dizin. 1 bardak su ve tuz ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması