Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kerevizleri soyup yıkayın.Üst kısımlarından bir parmak kalınlığında kapak şeklinde kesin.Kerevizlerin içlerini sebze oyacağı ile çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
  2. Dolmalık olarak hazırladığınız kerevizleri ve küp doğradığınız kereviz içlerini kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  3. Havuç ve patatesleri soyup zar şeklinde doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Bezelyeyi hafif haşlayıp süzün.
  4. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.Kereviz içleri, havuç,patates,bezelye,tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
  5. Kerevizlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tencereye dizin.Limon suyu,şeker ve sıcak suyu ilave edin.
  6. Sebzeleri kavurduğunuz tavada kalan pişme suyuna ilave edin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  7. Kerevizleri servis tabağına alın.Üzerlerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirin.Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Birbirinden lezzetli zeytinyağlı yemek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Klasik zeytinyağlı biber dolması tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Dolma Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması