SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Karışık Sebze
Zeytinyağlı Karışık Sebze
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zeytinyağlı Karışık Sebze Tarifi İçin
Malzemeler
200 gr brokoli
200 gr karnabahar
2 kırmızı biber
1 sarı biber
150 gr brüksel lahanası
10 minik havuç
1 soğan
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Zeytinyağlı Karışık Sebze
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Biberleri şerit halinde kesin. Brokoli, karnabahar, biberler, havuç ve brüksel lahanasını ekleyip 2 dakika soteleyin.
Üzerine tuz ve sıcak su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Türk mutfağında sık sık tüketilen
zeytinyağlılar
a göz atmayı unutmayın.
Tarif Kategorileri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Vegan Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Sebze Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması