- Ayıklanıp kılçıkları temizlenmiş baklaları ikiye kesin, limon suyu ve un ilave edilmiş suda 10 dakika bekletin.
- Domateslerden bir tanesini alıp tabanı geniş ve düz bir tencerenin ortasına kabuğunu soymadan bütün olarak yerleştirin.
- Ayrı büyük bir kapta ince doğranmış soğanı ve küp doğranmış domatesi karıştırın. Tuzu, suyu, şekeri ve zeytinyağının yarısını ekleyip tekrar karıştırın.
- Baklaları unlu suyun içinden süzün, domatesin etrafına tek sıra halinde dizin. Hazırladığınız domatesli karışımın 1/3’ünü baklaların üzerine eşit dağılacak şekilde serpin.
- Üzerine bir sıra daha bakla dizip tekrar domatesli karışımdan serpin. Bu şekilde bir kez daha aynı işlemi tekrar edin. En son kalan sosun tamamını baklaların üzerine serpin. Kalan zeytinyağını da gezdirerek dökün.
- Baklaların üzerine düz bir tabak oturtun ki pişerken dağılmasın.
- Baklaları orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ateşi kısıp 45 dakika pişirin.
Hafif ve sağlıklı zeytinyağlı taze bakla tarifine buradan ulaşabilirsiniz.