Susamlı Taze Fasulye
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Susamlı Taze Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Susamlı Taze Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyelerin uç kısımlarını bıçak ile alın. Tuz eklediğiniz kaynar suya atarak 5 dakika haşlayın. Sudan alıp süzdüğünüz fasulyeleri buzlu su dolu bir kaseye alın ve 15 dakika bekletin.
  2. Susamları yağsız tavada altın rengi olana kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Geniş bir tavaya tereyağını ekleyin.
  3. Fasulye, bebek havuç, soya sosunu, karabiber, pul biber ve kavurduğunuz susamları da ekleyerek 25-30 dakika daha pişirin.
  4. Bir baş sarımsağı ortadan ikiye kesip ızgarada hafif pişirin. Yemeğin yanına iki iri parça olarak koyarak servis yapın.

Püf Noktası

  1. Taze fasulyeyi satın alırken bir tane kırın ve çıtır olmasına dikkat edin. Eğer kırıldığında fasulyede esneme varsa veya kırılmıyorsa bu taze olmadığını gösterir.

Zeytinyağlı taze fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması