- Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Saplarını koparmadan
sadece sap kısmındaki fazlalıkları
keserek temizleyin. Kabuğunu alacalı soyun.
- Sap yerinden kopmayacak şekilde uzunlamasına
dörde bölün. Tuzlu suda 30 dakika
bekletin. 150 gr tereyağını tavada eritin.
- İnce
doğranmış 2 orta boy soğanı ekleyin. Pembeleşinceye
kadar kısık ateşte kavurun. 300 gr
kıymayı ilave edip 10 dakika daha kavurmaya
devam edin.
- 1 demet kıyılmış nane, 1 demet
kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek
ocaktan alın. Tencerenin tabanına kıydığınız
maydanozların saplarını yayın.
- Dörde
ayırdığınız patlıcanların kolları arasına kıymalı
harçtan koyarak maydanoz sapıyla iki ucundan
bağlayarak tencereye yerleştirin.
- Diğer
patlıcanları da aynı şekilde hazırlayın. Başka
bir tencerede et suyunu bir taşım kaynatın.
Patlıcanların üzerine kaynar et suyunu gezdirerek
dökün.
- Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kıymasız verisyonu olan nefis imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.