SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Sarımsaklı Ispanak Ezmesi
Sarımsaklı Ispanak Ezmesi
Güncelleme tarihi:
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sarımsaklı Ispanak Ezmesi Tarifi İçin
Malzemeler
500 g kuzu ıspanak
4 dilim tost ekmeği
150 g ceviz içi
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Susam
Sarımsaklı Ispanak Ezmesi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Yıkadığınız kuzu ıspanakları ılık tuzlu suya atıp 2 dakika bekletin ve sudan alın. Elinizle suyunu sıkarak bir tabağa alın.
İçini çıkarttığınız tost ekmekleri, suyunu süzdüğünüz kuzu ıspanak, ceviz içi, ezdiğiniz sarımsak, zeytinyağı ve limon suyunu geniş bir kaba alın.
Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz, karabiber, muskat rendesi ve susamla ile tatlandırıp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Meze Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması