Patlıcanlı Mantar Dolma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Mantar Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Mantar Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanı yıkayıp kurulayın ve bir kaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin.
  2. Biberleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kurutulmuş domatesleri yumuşamaları için 10 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin. Süzüp zar şeklinde kesin.
  3. Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  4. Her mantarı fırça yardımıyla zeytinyağı ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar çevirerek pişirin.
  5. İnce kıyılmış yeşillikler, patlıcan ezmesi, sirke, tuz, karabiber, kalan zeytinyağı, küp şeklinde kesilmiş domatesler ve biberleri bir kapta karıştırın.
  6. Patlıcanlı karışımdan birer tatlı kaşığı kadarını alıp mantarların içine paylaştırın. Soğuk servis yapın.

Dilerseniz bu tarifin farklı bir versiyonu olan, sebzeli mantar dolmasını da deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Dolma Tarifleri Diyet Yemekleri Mantarlı Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması