Patates Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı patates, soslu patates, patates salatası gibi birçok tarifte kullanılan patates, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sindirim sistemini rahatlatan bu besin, glutensizdir. Kan şekerini dengeler ve uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede diyet listelerinde haşlama olarak tüketilebilir. Hemen hemen birçok tarifte kendine yer bulan patatesi, bu kez zeytinyağı ve salça ile bir araya getirdik. Öğle ve akşam menülerini zenginleştirecek patates yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Patates Yemeği Kaç Kalori?

Patates Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar yemeklik doğranır.
  2. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısınınca yemeklik doğranan soğanlar ve ezilmiş sarımsak tencereye eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Kavrulan soğana salçalar eklenir ve kokusu çıkan kadar kavrulur.
  4. Patatesler yıkanır kabukları soyulur ve bir patates aşağı yukarı 6 eşit parçaya bölünür.
  5. Patateslerde tencereye eklenir, baharatlarda koyulduktan sonra patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur, pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Türk Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Patatesli Tarifler Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması