Patates Pilaki
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patates Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Patates Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.
  2. Havuçları küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 5 diş sarımsak, tuz ve tozşekeri ilave edip 5-6 dakika pişirin.
  3. Patatesleri soyup tencereye ilave edin. Suyu ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Soğuyunca servis tabağına alıp karabiber serpin. Dereotunu kıyıp üzerine serpiştirin. Dilerseniz limon suyu ekleyip servis yapın.

Alternatif olarak barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.

Şefin Yorumu :
ZEYTİNYAĞI VE SİNDİRİM 
Bütün yağlar midede değil, bağırsaklarda sindirilir. Yağların içinde en kolay sindirileni zeytinyağıdır. Çünkü zeytinyağı diğer yağlardan farklı olarak midede bulunduğu sürede sindirim için gereken mide asitlerini azaltmaz. Zeytinyağı, safra kesesinin kolesterolden temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması