Nohutlu Brüksel Lahanası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Brüksel Lahanası Tarifi İçin

Malzemeler

Nohutlu Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Brüksel lahanalarını yıkayıp buharda haşlayın. Havucun kabuğunu soyduktan sonra çubuk şeklinde doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
  2. Tereyağı ile bademleri küçük bir tavada kavurun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kalın doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında hafifçe kavurun.
  3. Havuçları ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Brüksel lahanası, haşlanmış nohut, biber, tuz, karabiber, pul biber ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  4. Kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Kavrulmuş bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, brüksel lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması