- Mercimeği yıkayıp süzün. Sıcak suda yarım saat bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün.
- Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Mercimeği bir kaba alın. Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun.
- Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin.
- Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın.
- Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin. Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün.
- Su ekleyin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, hafif ve sağlıklı zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.