Mercimekli Beyaz Lahana Sarması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mercimekli Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Beyaz Lahana Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimeği yıkayıp süzün. Sıcak suda yarım saat bekletin. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika kadar haşlayın ve süzün.
  2. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Mercimeği bir kaba alın. Kıymayı kendi yağıyla hafifçe kavurun.
  3. Bulgur, maydanoz, soğan, salça, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin.
  4. Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip katlayın ve sarın.
  5. Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin. Sarmaları dizip üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün.
  6. Su ekleyin. Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, hafif ve sağlıklı zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması