Mantarlı İmambayıldı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı İmambayıldı Tarifi İçin

Malzemeler

Mantarlı İmambayıldı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Acısını çıkarmak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kurulayın.
Mantarları temizleyip dilimleyin, kararmaması için limonlu suda bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Mantarları süzüp derin bir kaba alın ve hazırladığınız diğer sebzeleri ekleyip karıştırın.
Patlıcanların ortasını karnıyarık şeklinde keserek açın. Mantarlı karışımı patlıcanların içine doldurun.
Zeytinyağı, su, tuz ve tozşekeri tencereye alın. Patlıcanları tencereye yerleştirip kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz, pratik imam bayıldı tarifini de deneyebilirsiniz.


Şefin Yorumu :ÖNERİ
Servisten önce imambayıldının üzerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı gezdirirseniz daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması