Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin

Malzemeler

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yer elması ve patatesleri soyup çubuk şeklinde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları soyup doğrayın.
  2. Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak halka şeklinde dilimleyin.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması