Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarları temizleyip tencereye alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, üzerini örtecek kadar su ve 1 tutam tuz ilave edip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Ispanakları temizleyip doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Ispanağı ekleyip karıştırarak 10 dakika kavurun.
  3. Bir tutam tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  4. Kaşar peyniri ve lor peynirini ekleyip harmanlayın.
  5. Tereyağını tavada eritip yumurtaları aralıklı kırın. Yumurtaların akları pişince ocaktan alın.
  6. Ispanaklı harcı süzülmüş enginarların içine paylaştırın. 2 tanesini üst üste yerleştirip üzerine yumurtayı yerleştirin. Toz biber serpip diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Yumurtalı Tarifler Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması