- Börülceleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları doğrayın, Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
- Börülceleri tencereye dizin. Soğan, sarımsak ve domatesleri ilave edin. Tuz, limon suyu ve toz şekeri ekleyip 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
- Sıcak suyu ilave edip orta ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz zeytinyağlı deniz börülcesi tarifini de deneyin.
Şefin Yorumu :
Püf noktası
Sebze yemeği pişirirken ilave edeceğiniz su mutlaka sıcak olmalı. Sıcak su, sebzenin daha kısa sürede pişmesini sağlar, lezzetini artırır, vitamin ve mineral kaybını azaltır.