Domatesli Börülce
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domatesli Börülce Tarifi İçin

Malzemeler

Domatesli Börülce

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Börülceleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları doğrayın, Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  2. Börülceleri tencereye dizin. Soğan, sarımsak ve domatesleri ilave edin. Tuz, limon suyu ve toz şekeri ekleyip 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  3. Sıcak suyu ilave edip orta ateşte börülceler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz zeytinyağlı deniz börülcesi tarifini de deneyin.


Şefin Yorumu : Püf noktası
Sebze yemeği pişirirken ilave edeceğiniz su mutlaka sıcak olmalı. Sıcak su, sebzenin daha kısa sürede pişmesini sağlar, lezzetini artırır, vitamin ve mineral kaybını azaltır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Ege Mutfağı Yemekleri Domatesli Tarifler Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması