Bulgurlu Kuru Dolma
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Kuru Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Bulgurlu Kuru Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru patlıcan ve biberleri 15 dakika kadar kaynatın ve sonrasında soğuk sudan geçirin.
  2. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, yağı, sarımsağı, bulguru, nar ekşisini, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Karışımı patlıcan ve biberlerin içlerine doldurun. Ağız kısımlarını sıkıp birbirlerine yapıştırın ve tencereye dizin.
  4. Salça, ayçiçeği yağı ve bir miktar sıcak suyu karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, pratik ve lezzetli ekşili kuru dolma tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bakliyat Tarifleri Dolma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması