- Baklaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un eklenmiş suda 20 dakika bekletin.
- Bu arada biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kalın doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Limon ile ovulmuş enginarları, baklaları, küçük kesilmiş sarımsağı ve biberleri soğanlara ekleyin. Birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak su ve limon suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Enginarları servis tabağına alıp sebze karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, zeytinyağlı iç baklalı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.