Bakla Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bakmayın, siz onun yemyeşil, taptaze görünümüne. Aslında yaşı hayli geçkin. Bronz ve Demir çağlarından beri biliniyor. Antik Mısır sofrasının çok bilinen sebzelerinden biri. Öyle ki insanoğlunun yediği ilk baklagil. Çünkü o devirlerde  bezelye ya da fasulye gibi pişirilmeye gerek görülmeden çiğ olarak yeniliyormuş. Bugün hala dünyanın bazı bölgelerinde meyve olarak yeniliyor. Bazı yerlerde ise kurutularak çorbası yapılıyor. Ancak biz baklayı bu kez, sarma yapımında kullanmayı tercih ettik. Malzemeler hazırsa, bakla sarması tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atın.

Bakla Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Bakla Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın.
  2. Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin.
  3. Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su bardağı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin.
  4. Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  5. Sarmanızı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Sarma Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması