Akdeniz Usulü Fırında Sebze
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Akdeniz Usulü Fırında Sebze Tarifi İçin

Malzemeler

Akdeniz Usulü Fırında Sebze

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Salçalık kırmızı biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Kabak ve patlıcanları temizleyip incecik dilimleyin.
  2. Patlıcanları tuzlu suda bekletip süzün. Domatesleri halka halka dilimleyin. 
  3. Sarımsakları soyup ezin. Maydanoz ve taze soğan saplarını temizleyip kıyın, derin bir kaba alın.
  4. 2 kaşık ekmek içi, 2 kaşık kaşar peyniri, riviera zeytinyağı, sarımsak, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 
  5. Dikdörtgen ve derin bir kalıbı yağlayın. Salçalık biber, kabak, domates ve patlıcan dilimlerini, aralarına peynirli karışım yayarak kalıba dizin. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın.
  6. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kalan ekmek içi ve kaşar peynirini serpip 5 dakika daha fırınlayın.
  7. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Akdeniz Mutfağı Yemekleri Fırın Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması