Yürek Güveci
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana veya kuzu yüreği ile hazırlanan bu yemek, güveç kaplarında pişirilir. Kişi sayısına göre küçük veya büyük güveçler tercih edilebilir. Etin yanına biber ve domatese ek olarak, patates, mantar gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için, 'Yürek nasıl pişirilir?' yazımızda göz atın.

Yürek Güveci Tarifi İçin

Malzemeler

Yürek Güveci

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Temizlenmiş yüreği 15-20 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
  2. Tereyağını bir tavada eritin ve yürek etini ekleyip sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Biber ile domatesi ilave edip domates suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 
  3. Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından bir güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
  4. Fırından alarak sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates