Patlıcan Yelpazesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Yelpazesi Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Yelpazesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin.
  2. Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.
  4. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
  5. Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındıran patlıcan oturtma tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates