Patatesli Kışta Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Kışta Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Kışta Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri soyup yıkayın ve ince halkalar şeklinde dilimleyip derin bir kaba alın. Adaçayı, kırmızı pul biber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. (Bütün patatesler yağlanmış olmalı) 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
  2. Patates dilimlerini kalıbın çevresine ve tabanına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesleri 10 dakika kadar pişirip fırından alın.
  3. Bir başka kasede yumurtaları, sütü, labne peyniri ve bir tutam tuzu tel çırpıcı ile çırpın. Pırasa, ıspanak, ay çekirdeği ve pastırmayı ilave edip karıştırın.
  4. Ön pişirme yaptığınız patateslerin kalıbına aktarın ve fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20-25 dakika pişirin.
  5. Fırından almadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Süre sonunda fırından alıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kiş Tarifleri Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates