- Kuşkonmazların sap kısımlarındaki kabukları bir soyacak yardımıyla boyuna çekerek, ince bir şekilde soyun. Büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
- Somon filetoların derilerini ve fazla yağlı kısımlarını ayıkladıktan sonra iri küpler halinde kesin
- Temizlediğiniz kültür mantarlarını ince ince dilimleyin. Limon kabuğunu rendenin kalın kısmıyla rendeledikten sonra limonun suyunu sıkın.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz Tuzlu Tereyağı’nı; esmer şeker, bal, soya sosu, limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
- Geniş bir kaba aldığınız kuşkonmaz, mantar ve somon parçalarını hazırladığınız tereyağı karışımıyla karıştırın.
- Büyük kareler halinde 4 adet yağlı kağıt kesin. Somonlu karışımı yağlı kağıtlara eşit olarak paylaştırdıktan sonra yağlı kağıtları bohça şeklinde kapatın.
- Kağıtları, birleşim yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz, limonlu somon tartar tarifini de deneyebilirsiniz.