Keşkekli Kuzu Tandır
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Muharrem Bilginsoy’dan efsane bir lezzet ile karşınızdayız. Kuzu kol, havuç, patates ve biberiye ile hazırlanan bu yemeği, keşkek eşliğinde sunabilirsiniz.

Keşkekli Kuzu Tandır Tarifi İçin

Malzemeler

Keşkek için

Keşkekli Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  2. Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  3. Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın. 
  4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
  Servis Önerisi

Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği Ana Yemek Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates