- Baget ekmeğini 4 eşit parçaya kesin. İçlerini alarak boşaltın.
- İç malzemesi için rendelenmiş mozzarella peynirini, pesto sosu, haşlanıp didiklenmiş tavuk etini ve közlenip ince kıyılmış patlıcanı bir kapta harmanlayın.
- Damak tadınıza göre tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Bu karışımı içini boşalttığınız ekmeklerin içine paylaştırın.
- Her ekmek parçasını keserek 3 veya 4 dilim ekmek elde edin. Dilimleri yağlı kağıdın üzerine bitişik olarak yerleştirin.
- Üzeri için tüm malzemeyi küçük bir kapta karıştırın. Ekmeklerin üzerine ve kenarlarına bu karışımdan sürün.
- Folyo veya yağlı kağıtla iyice kapatıp kenarlarından sıkıca kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından alıp dilerseniz hardal, ince kıyılmış dereotu ve süzme yoğurt karışımından hazırladığınız bir sosla birlikte servis yapın.
Dilerseniz, klasik baget ekmek tarifine de göz atabilirsiniz.