- Fırını, fanlı 220 derecede ısıtın. Patlıcanları havlu kağıt üzerine yayıp üzerlerine tuz serpin, 10 dakika bekletin.
- Tuzun etkisiyle, patlıcanlar içlerindeki acı suyu salarlar ve renklerini korurlar. Suları dışarı çıkan patlıcanları güzelce kurulayın.
- Bir kaba unu koyun, başka bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Kalan bütün malzemeleri karıştırıp pane harcını hazırlayın.
- Patlıcanları önce una, sonra yumurtaya, sonra da pane harcına batırın. Fırın ızgarasına pişirme kağıdı yayın, üzerine bir fırça yardımıyla az sıvı yağ sürün.
- Patlıcanları dizin. Daha güzel bir renk almaları için elinizin altında varsa bir sprey yardımıyla üzerlerine incecik bir katman oluşturacak kadar yağ sıkabilirsiniz.
- Renk alıncaya dek, 20-25 dakika fırınlayın. Fırında kıtır patlıcan yemeğiniz hazırsa sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Daha fazla tarif için, fırın yemeklerine göz atabilirsiniz.