Fırında Granolalı Greyfurt
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeynep Ağaoğulları'ndan hafif ve lezzetli bir tarif;
Fırında Granolalı Greyfurt Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Granolalı Greyfurt

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını, üst ızgarası açık şekilde 180 derecede ısıtın. Hurma ve suyu püre haline gelinceye dek blender’dan geçirin.
  2. Eğer hurmalarınız sertse, üzerlerine 1/2 su bardağı kaynar su ekleyip bekletin ve tarifte de bu suyu kullanın. 
  3. Greyfurtu ortadan ikiye kesin. Meyvenin kabuğa değen kısmını küçük bir bıçakla hafifçe kesin. Dilimlerin arasını da aynı şekilde kesin ki, fırından çıkınca yemesi kolay olsun.
  4. Yarım greyfurtun meyve görünen kısmı üste gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun
  5. . Devrilmemeleri için tepsiye değen kısımlarından incecik bir dilim kesip düzleştirin. Bu işlemi yaparken sadece kabuk kısmından kesmeye özen gösterin, meyveye değecek kadar keserseniz, pişerken suyu akabilir.
  6. Ceviz, yulaf, hurma püresinden 2 dolu yemek kaşığı ve tarçını karıştırın. Bu karışıma dilerseniz 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz.
  7. Granolayı greyfurtların üzerine bölüştürün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15  dakika, üzerindeki granola renkleninceye dek pişirin. Kalan hurma püresini birkaç yemek kaşığı süzme yoğurt ile karıştırıp ılık greyfrut ile servis edin.

Nefis kavunlu muzlu dondurmaya bayılacaksınız.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı rulo patlıcan
Fırında bonfile
Mısır güveç
Fırın Poşetinde Tavuk
Nohut Tava
Beşamel Soslu Patates