Zerdeçallı Akordeon Patates
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Akordeon Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Zerdeçallı Akordeon Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuğunu soymadan nemli bir bezle temizleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla dibini kesmeyecek şekilde çok ince dilimleyin.
  2. Sarımsakları çok ince kesip bir kaseye alın. Çok ince doğranmış kapya biberi, zerdeçalı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı patates dilimlerinin aralarına yerleştirin.
  3. Üzerine kalan sıvı yağı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yarım saat pişirin.
  4. Fırından almadan 5 dakika önce üzerine tereyağı parçaları serpip tekrar fırına verin. 5 dakika sonra fırından alın, ince kıyılmış dereotu serpin ve bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Patatesli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak