Tırşik Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yapılan bir çeşit türlü yemeği olan tırşik yemeği, lezzetiyle damakta iz bırakıyor. Pratik yapımıyla denemeniz gereken bir lezzet. Yanında pilav, bulgur pilavı ya da cacık ile tüketebilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa, tırşik yemeği tarifine geçelim. 

Tırşik Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Tırşik Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır. Acılıkları gitsin diye tuzlu suya koyulur. 
  2. Yağ tencereye alınır yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. Ardından sarımsak eklenerek kavrulmaya devam edilir. 
  3. Biberler önce uzunlamasına ikiye bölünür, yarım ay şeklinde doğranır. 
  4. Tencereye soğanların yanına biber koyulur ve kavrulmaya devam edilir
  5. Domatesler küp küp doğranır. 
  6. Salçalar tencereye koyulur ve kokusu çıktıktan sonra domates ve suyu süzülen patlıcanlar eklenir. 
  7. Bütün malzeme bir arada harmanlandıktan sonra su eklenerek kapağı kapalı kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Tencere Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Doğu Anadolu Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak