Terbiyeli Kereviz Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kereviz, Ekim ayından başlayarak bütün sonbahar ve kış boyu hasat edilen tezgahlardan ve sofralarımızdan eksik olmayan bir sebze. İnsan sağlığına faydaları yanı sıra kendine has lezzeti ile hafızalarda yer ediniyor. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kış günlerinde içinizi ısıtacak terbiyeli kereviz yemeğinin detayları aşağıda.

Kereviz ile yapılan alternatif tarifler için portakallı kereviz yemeğikereviz çorbası ve kereviz salatası tariflerine göz atabilirsiniz. 

Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Terbiyeli Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır, arpacık soğanlar kavrulmaya başlanır.
  2. Kereviz iri küpler halinde doğranır. 
  3. Patates yıkanır, soyulur ve küp küp doğranır. 
  4. Tencereye patates ve kereviz koyulur.
  5. Tuz ekledikten sonra üzerlerine gelecek kadar su eklenerek pişirilmeye başlanır. 
  6. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, sarımsak ve tuz çırpılır. 
  7. Pişen kerevizin suyu yavaş yavaş yoğurda eklenir ve yemekle birleştirilir.
  8. Kaynamasına izin verilmeden altı kapatılır. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak