Taze Sarımsaklı Ve Patatesli Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Taze Sarımsaklı Ve Patatesli Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Kiş hamuru için:

Kremalı karışım için:

İç malzemesi:

Taze Sarımsaklı Ve Patatesli Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kiş hamurunu hazırlamak için buzdolabından çıkardığınız tereyağını küpler halinde kesip mutfak robotunun içine atın ve üzerine unu ilave edin. Mutfak robotunun en düşük hızında, kum gibi olana kadar karıştırın. Daha sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Birkaç kez çevirip teker teker yumurtaları ilave edin. Karıştırdıktan sonra tezgahın üzerine alın ve 2 dakika daha yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabına alın, yarım saat dinlendirin.
  2. Kiş hamurunu ısıya dayanıklı kişiye özel porsiyonluk kapların tabanına ve kenarlarına yayın. Üzerine ağırlık oluşturması için birer avuç kuru fasulye dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.
  3. Kremalı karışım için kremayı, sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın.
  4. İç harcı için kabuğunu soyduğunuz patatesi küp kesip bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynayınca patatesleri 8 dakika haşlayın. Taze sarımsakları ince doğrayın ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Haşlayıp süzdüğünüz patatesleri ezin. Zeytinyağı ile kavurduğunuz sarımsakları ve rendelenmiş mozzarella peynirini ilave edip karıştırın.
  5. Önceden pişirme işlemini gerçekleştirdiğiniz kiş hamurunun içine patatesli iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kremalı karışımdan dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişir.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Patatesli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Diğer Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak