Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi Tarifi İçin

Malzemeler

Tarçınlı Ve Nohutlu Deniz Börülcesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Birkaç kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salçasını, tarçın çubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  2. Önceden haşladığınız nohutları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika yüksek ateşte pişirin.
  3. Deniz börülcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, iç dallarını temizleyin. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden önce yarım kahve fincanı zeytinyağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan zeytinyağlı deniz börülcesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak